Masterclass de direcció escènica

Amb Ferran Utzet (Currículum)

Dissabte, 14 de gener de 2017
5€
De 10h a 14h

Informació

Hi ha una imatge molt bonica que trobo que descriu bé la feina del director d’escena. Es una imatge, com tantes altres, marítima.

Un capità porta el timó d’una nau. Transmet calma i seguretat a la tripulació… però en realitat no sap on va. O, de fet, sí que ho sap: sap que el lloc on va no existeix. Però també sap que durant el trajecte pot crear-lo.

En aquesta sessió presentarem la feina del director d’escena. Resseguirem el procés creatiu, descrivint les diferents etapes del camí que porta de la primera idea fins a la representació. Prestarem especial atenció a un dels àmbits més crucials, difícils i alhora meravellosos de tot el procés: la direcció dels actors durant el procés d’assajos.

Crear un espectacle és, per damunt de tot, un acte col·lectiu: a més dels actors, el director ha de coordinar un equip tècnic i artístic que pot arribar a ser molt gran. I amb cada àrea (escenografia, il·luminació, producció…) cal establir un diàleg específic: escoltant, rebent, sumant, proposant, estimulant. És potser el més difícil de tot: aconseguir que tothom treballi en la mateixa direcció, que tothom doni el millor de si mateix. Però quan això succeeix, un dia, des del pal més alt, algú crida: Terra a la vista!

Articularem el curs a partir dels punts següents:

LLEGIR, IMAGINAR
CONFORMAR L’EQUIP
ASSAJAR
LLUM, SO i ESCENOGRAFIA
RECTA FINAL


– Durada: 4 hores
– Per a majors de 16 anys
– Inscripcions limitades
– Últim dia per inscriure’t: Dijous, 12 de gener de 2017

Inscripcions tancades