Escriure Teatre

Amb Josep Maria Miró | Currículum

  • 13/01/2018
  • de 10 a 14
  • Per majors de 16 anys

DESCRIPCIÓ

Escriure Teatre: disparadors i dispositius (una primera aproximació a l’escriptura teatral)

Aquesta és una primera aproximació a algunes de les eines bàsiques a l’hora d’afrontar l’escriptura teatral i que configuren els engranatges escènics. Parlarem d’aspectes conceptuals, referint-nos a ells com els disparadors que serveixen de punt de partida en l’escriptura d’una obra i que han de ser la matriu dels textos. Però també d’aquelles eines fonamentals que configuren els dispositius textuals: la paraula, l’espai, el temps i la conseqüent articulació d’un artefacte d’escriptura amb conseqüències escèniques.

Aquesta sessió no està exclusivament destinada a aquelles persones interessades en escriure teatre sinó que també pot resultar especialment útil per afrontar la interpretació i direcció de textos teatrals. Entendre els mecanismes d’escriptura ens ajudarà, en el cas de la direcció, a comprendre la naturalesa del text i les necessitats per afrontar-ne l’escena. En el cas dels actors i actrius a reconèixer les lògiques de pensament i d’articulació del llenguatge dels seus personatges.

També posarem l’accent en la necessitat del compromís del teatre amb l’actualitat i les preocupacions i temes de debat del nostre temps.


INSCRIPCIÓ

    Ja no és possible realitzar la inscripció a la Masterclass

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, prem l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies