Moviment

Amb Juanjo Cuesta | Currículum

  • 20/10/2018
  • de 11 a 14
  • Per majors de 16 anys

DESCRIPCIÓ

Masterclass de moviment: Del cos a la paraula a través del joc

Durant molt de temps he dedicat la meva formació i interès en el teatre a buscar quina és la utilitat del cos en la escena. L’he entrenat i cultivat en algunes disciplines, nodrit pel llenguatge del silenci. Amb el pas del temps, he anat admirant el valor de la paraula, i sense disminuir l’atracció que sento per la expressió corporal dalt de l’escenari, m’han anat interessant amb igual força les veus dels personatges i els seus pensaments transformats en text. L’atracció pel moviment corporal sovint va unida a la dels objectes escènics, i la escenografia, com a “membres animables” de la companyia.
En aquest moment em sento molt apassionat per integrar-ho tot: cos, veu, imatges plàstiques, pensaments, dramatúrgia i textos del personatges, intentant completar així la meva pròpia investigació en aquest ofici. Quan ara plantejo un espectacle, em sedueix a parts iguals el que diuen els personatges, que el perímetre del seus gestos. Segueixo amb la mateixa consideració el discurs de un actor/actriu interpretant, que el moviment que dibuixa quan travessa l’espai, quan mou els objectes escènics o quan calla i mira a un company, inspirat per un desig latent i camuflat.
Com que en 3 hores no podríem estudiar de forma eficaç aquest ventall de materials escènics que he descrit, us proposo abordar el més nuclear de tots ells. El que té a veure amb la feina essencial de actors i actrius, la més relacionada doncs amb la interpretació, que en aquest cas serà una interpretació del text a partir del cos. Del cos vibrant i lúdic. Vibrant a conseqüència del training físic i lúdic per la entrega incondicional al plaer de jugar, eina central de la meva manera de treballar.

PARTS DE LA CLASSE:
1.- Escalfament de la fisicalitat corporal.
2.- Escalfament de la expressivitat teatral i la disponibilitat a través del joc.
3.- La coralitat i la força en el grup.
4.- Cossos, veus, textos, i personatges.

IMPORTANT
1.- Recomanat aprendre un text dramàtic, (o part d’ell, ja que entre 10 – 15 línees, seria suficient), amb el que jugarem una mica dins dels exercicis proposats.
2.- Roba còmoda.


INSCRIPCIÓ

    Ja no és possible realitzar la inscripció a la Masterclass

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, prem l'enllaç per més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies