etc logo

Recital de poesia, SANT JORDI 2017

Cia. Etcètera Teatre
Organitza: Irene Solà i Marta Garolera

Poesia
Dissabte, 22 d’abril a les 20h
Preu: 3€ (directament a taquilla)
Durada: 70 minuts
Edat recomanada: Per a tots els públics
Recital en català

Fitxa artística

Organització i presentació:
Irene Solà
Marta Garolera

Poetes:
Bruna Generoso
Carles Morell
Cristina Casas
Jaume Coll
Khalid El-mokhtari
Nàbia Adillon
Núria Armengol
Xevi Pujol

Disseny del cartell:
Irene Solà

Sinopsi

El dia dissabte 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, us proposem un recital de vuit veus poètiques d’allò més diverses i fortes. Per segon any consecutiu, un grup de poetes amb propostes absolutament diverses, punyents i interessants, ens introduiran a la seva poesia en una vetllada poètica d’allò més adient per la vetlla de Sant Jordi.

Després de l’èxit aclaparador de l’anterior edició i de la quantitat i qualitat de poetes que abunden les nostres terres, duem la intenció de seguir amb aquesta iniciativa poètica un any més, i tants com sigui possible. Veniu a descobrir noves i velles veus, a reenamorar-vos de la paraula escrita i recitada i a començar de la millor manera la festa de Sant Jordi.

Acabarem la vetllada amb un brindis amb cava i la possibilitat de fullejar o comprar els diferents poemaris dels poetes que hauran recitat.


Foto Bruna Generoso
Bruna Generoso
Bruna Generoso (Barcelona, 1986) és llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra des del 2008 i té dos màsters: el Màster en Creació Literària (UPF, 2009) i el Màster en Assessorament Lingüístic, Gestió del Multilingüisme i Serveis Editorials (Universitat de Barcelona, 2012). Ha publicat els poemaris On has deixat la veu? (Viena Edicions, 2011), guanyador del Premi de Poesia Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat l’any 2010; i Abstraccions i certeses (Edicions Bromera, 2016), Premi València Nova de Poesia.


Foto Carles Morell
Carles Morell
Carles Morell (Artés, el Bages, 1992). Va estudiar Filologia catalana, el Màster d’Estudis Avançats en Llengua i Literatura Catalanes i el Màster de Formació del Professorat. Ha publicat Els vapors que maten (50è premi Amadeu Oller), Escola de cecs i una obra de microteatre. Ha estat inclòs a les antologies 33 poetes menors de 35, Assumiràs la veu i a 50 anys de poesia. Escriu en diversos mitjans i recita arreu del territori.

Twitter


Foto Cristina Casas
Cristina Casas
Cristina Casas i Mata. Neix l’any 1971 a Sant Quirze de Besora, població on resideix. És llicenciada en Psicologia. Després de debutar amb els llibres de relats La mateixa pedra (Premi ciutat d’Olot 2006 de narrativa experimental) i Capacitats (2008), ha publicat majoritàriament poesia: Com bèsties que caminen pels marges (2008), Úter (Premi Betúlia de poesia 2012) i Al mig de les coses (Premi Jordi Pàmias 2012). Acaba de publicar a Els cercles concèntrics (2017) la seva primera novel·la.


Jaume Coll
Jaume Coll
Jaume Coll Mariné (Muntanyola, 1989) ha publicat Quanta aigua clara als ulls de la veïna (Edicions de 1984, 2014) i la plaquette La gata groga (Els papers díscols, 2015). Ha escrit el text del concert amb actor Tot és blanc, d’Adrià Plana.


Foto Khalid El-mokhtari
Khalid El-mokhtari
Khalid El-mokhtari va néixer a Nador (Marroc) el 9 de març de 1982, i va arribar a Catalunya l’agost del 2002. Està casat i té dos petits. Treballa fent reixes d’aire acondicionat. En Khalid ha recitat arreu del territori català, des de l’Atlàntida, la Cava o l’Ajuntament de Vic (on va escriure el vers de l’espígol per la Festa Major), passant, entre molts d’altres, per Manlleu, Manresa, Sant Cugat, Barcelona o Mollet.

(recitarà en amazig, acompanyat de Biel Barnils, que llegirà les traduccions al català dels seus poemes)


Foto Nàbia Adillon
Nàbia Adillon
Nàbia Adillon. Neix l’any 1996 a Vic. Actualment estudia tercer de Belles Arts.

Multitasques. 

Sospitosa.

(Estat => Esborrany)

(amb la col·laboració de Mireia Oltra)

Pàgina web
Instagram


Foto Núria Armengol
Núria Armengol
Núria Armengol. Neix a Vic l’any 1986. Després de fer-se bibliotecària d’art cursa Estudis Literaris. Es dedica a la difusió de la poesia de la comarca d’Osona a través de La Cava Poesia, un cicle de recitals a la Jazz Cava de Vic. Ha publicat alguns llibres d’història de Catalunya per nens amb l’editorial Comanegra i poemes solts a Emboscall i a Reduccions: revista de poesia. El març de 2017 es publica el seu primer poemari, Fractura, a la valenciana Edicions del Buc.

Facebook La Cava Poesia


Foto Xevi Pujol
Xevi Pujol
En Xevi Pujol i Molist (Vic, 1984) és enginyer de telecomunicacions per la UPC i estudiant de filologia catalana a la UB. Ha publicat els llibres de poesia El satèl·lit d’una engruna (Emboscall, 2008), Mar cendrosa (Fonoll, 2009), Treva d’estàtues, dins Fred de pomes dolces (Viena Edicions, 2011), i Deu sonets seguit de Mirall de foc (Emboscall, 2014). Ha estat guardonat amb el 10è Premi de Poesia Joan Duch per a Joves Escriptors i amb el XLIV Premi Joan Teixidor de Poesia. Ha publicat traduccions de G. Trakl, R. M. Rilke, J. Joyce, J. Keats i E. Dickinson a les revistes Poetari i Reduccions. Ha escrit diversos articles al digital de cultura nuvol.com.


Facebook